Les escriptores Teresa Blanch i Rafaela Almeida participen a les jornades “vull escriure un conte” pels nens de 1er de primària de l’Escola Infant Jesus – Jesuites de Sant Gervasi

Les sessions tenien com a objectiu complementar la formació en redacció i creació de contes amb l’experiència d’escriptors professionals.

La primera sessió va estar impartida per l’escriptora Rafaela Almeida, mare de dos nens de l’escola, que va explicar mitjançant l’storytelling la seva pròpia història personal, de com va ser el procés d’escriure el seu primer llibre i l’emoció de donar a llum a la seva filla i al seu primer llibre a l’hora. Almeida es va centrar també en els aspectes relacionats amb com trobar la inspiració des del silenci, de llegir molt, de l’avorriment, de les experiències quotidianes, de les emocions, de l’art o de la música. El segon punt tractava sobre la creació dels personatges des de la vessant física i emocional, fins arribar a l’estructura del conte: Introducció, desenvolupament i desenllaç. “Ha estat molt emocionant participar a les jornades, estic molt agraïda per l’oportunitat de compartir aquesta experiència amb els alumnes de primer de primària. És fonamental potenciar la creativitat dels nens mitjançant l’escriptura i redacció de contes”, va afirmar l’escriptora Rafaela Almeida.

La segona jornada va estar impartida per l’escriptora de contes infantils Teresa Blanch, autora de més de 70 contes infantils, obres teatrals i adaptacions, que va explicar com troba la inspiració pels seus contes, la seva història personal i com va decidir ser escriptora. Blanch també va ensenyar aquarel·les originals creades pel pintor japonès Akihito Asano mentre explicava la llegenda japonesa de l’Urashima Tarō, que és el nom del protagonista. Urashima salva una tortuga i és recompensat amb una visita al palau del déu Drac Vermell que es troba al fons del mar. Una sessió molt enriquidora que va omplir de creativitat als alumnes de 1er de primària. "Ha estat una experiència molt interessant, gratificant i divertida! Durant la xerrada, s’ha evidenciat la motivació dels nens i les nenes per tot el procés creatiu a l’hora d’escriure un conte. Enhorabona a l’equip de mestres per la interessant experiència entorn a la lectura que duen a terme!", va afirmar l’escriptora Teresa Blanch.

Eva Amargós, professora i tutora de primer de primària, així com impulsora de la iniciativa, va recalcar la importància de presentar casos reals de professionals del món de la literatura, per inspirar als més petits i reforçar les pautes ensenyades a l’escola sobre com escriure contes: “Ha estat un plaer poder veure i gaudir dels consells i del saber fer de dues grans escriptores. Dins del nostre projecte de la PIN "vull escriure un conte", hem treballat els diferents tipus de contes i personatges, les parts del conte, com il.lustrar-los, com explicar-los... amb la intenció d'escriure el nostre propi conte i explicar-lo als petits del parvulari. Escoltar i compartir moments amb la Rafaela i la Teresa ens ha ajudat a gaudir encara més de la lectura i literatura. Veure la cara dels alumnes encuriosits, motivats i escoltant-vos atentament ha estat molt emocionant. Moltes gràcies per inspirar-nos i apropar-nos més al món de la literatura!”.

Sobre Teresa Blanch: Teresa Blanch va néixer a Barcelona. Ha estudiat Periodisme a la UAB (Bellaterra) i Edició a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). L’any 2003 el govern alemany li va atorgar una beca per a realitzar estudis d’investigació a la Internationale Jugend Bibliothek de Munich. Col·labora habitualment amb editorials del país i escriu en publicacions especialitzades en Literatura Infantil i Juvenil. Recentment va publicar les obres: I si li fas un petó? Editorial Barcanova, No despertis vells fantasmes! Editorial Animallibres, Veo veo... ¡Animaladas! Editorial Beascoa i Mira mira... Animals! és de l'Abadia de Montserrat. Durant el seminari també va ensenyar els seus contes: No vull anar a dormir i Els tres porquets, contes tradicionals, publicats per l’Editorial Base.

Sobre Rafaela Almeida: Fundadora de l’Agència BlaNZ Marquèting i Comunicació, conferenciant i autora de llibres relacionats amb el marquèting i la comunicació digital. La seva darrera obra s’anomena: Influencers – La nueva tendència del Marketing Online, Editorial Base 2017. www.rafaelaalmeida.com

Els nostres clients

Contacte

BlaNZ Marketing y Comunicación, S.L.
Rambla Catalunya 120 4º 4ª
08008 - Barcelona - España
Telèfon: +34 93 528 57 89
Email: informacion@blanz.es

Facebook

Twitter

 
Back to Top